Gaštanové krokety

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Gaštany narežeme špičkou ostrého noža a varíme asi 20 minút. Potom ich ocedíme, olúpeme a varíme v troške mlieka so štipkou soli asi 10 minút na miernom ohni. Za tento čas by sa malo mlieko vyvariť a gaštany by mali byť suché. Chvíľu pred odobratím z platne pridáme vanilkový cukor. Gaštany pretierame cez kovové sito do kastróla, pridáme maslo, žĺtky a necháme vychladnúť. Hmotu dáme na pomúčenú dosku a formujeme malé krokety. Krokety obaľujeme v rozšľahanom vajci, strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Hotové krokety posypeme práškovým cukrom a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pražský rezeň

Náročnosť

Plnená teľacia hruď 3.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Slané perece

Náročnosť