Gratinovaná teľacia hruď

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Vykostenú hruď umyjeme a vložíme do vriacej osolenej vody. Pridáme celé čierne a voňavé korenie, očistenú, umytú zeleninu, cibuľu a všetko spolu varíme. Keď je hruď mäkká, vyberieme ju, položíme na maslom potretý plech, na povrch rozotrieme pripravený bešamel, posypeme strúhankou a v rúre upečieme do ružova. Upečenú hruď pokrájame na porcie.
Bešamel: V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, zamiešame, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašičku. Do vychladnutej zamiešame žĺtky, soľ, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a nakoniec postrúhaný syr. Podávame so zemiakmi a so šalátom alebo s kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Polievka z Aljašskej tresky

Náročnosť
Čas prípravy
10 hodín

Sacherové rezy 2.

Náročnosť

Kávová poleva

Náročnosť

Kuracie toasty

Náročnosť