Gratinované vajcia

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Do vriacej osolenej a octom okyslenej vody opatrne vyklopíme štyri vajcia, aby sa žĺtok nerozlial a varíme ich na miernom ohni. Počas varenia bielok vidličkou zľahka preložíme cez žĺtok tak, aby bol žĺtok úplne zakrytý. Uvarené vajcia (žĺtky majú byť polotuhé) z vody vyberieme a položíme na plátky opečenej žemle. Maslo rozpustíme, pridáme múku, spolu prehrejeme, zalejeme mliekom a odparíme na kašu. Do vlažnej zľahka zamiešame žĺtok, soľ a z bielka ušľahaný sneh a polejeme ňou pripravené vajcia. Vrch posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená