Gratinované vajcia

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do vriacej osolenej a octom okyslenej vody opatrne vyklopíme štyri vajcia, aby sa žĺtok nerozlial a varíme ich na miernom ohni. Počas varenia bielok vidličkou zľahka preložíme cez žĺtok tak, aby bol žĺtok úplne zakrytý. Uvarené vajcia (žĺtky majú byť polotuhé) z vody vyberieme a položíme na plátky opečenej žemle. Maslo rozpustíme, pridáme múku, spolu prehrejeme, zalejeme mliekom a odparíme na kašu. Do vlažnej zľahka zamiešame žĺtok, soľ a z bielka ušľahaný sneh a polejeme ňou pripravené vajcia. Vrch posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená