Grilážová torta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom, striedavo pridávame múku a sneh z bielkov, cesto vylejeme do pomastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Upečené a vychladnuté cesto natrieme džemom. V suchej rajničke do hneda skaramelizujeme kryštálový cukor a zalejeme 4 lyžicami vody. V kotlíku vyšľaháme bielka, do snehu zašľaháme práškový a vanilkový cukor a nad parou všetko šľaháme do zhustnutia. Nakoniec pridáme aj rozpustený karamel. Šľaháme ešte 5 minút, potom penu navrstvíme na upečené a potreté cesto. V mierne teplej rúre zapečieme tortu, vyberieme ju z formy a necháme vychladnúť. Povrch ozdobíme ovocím a šľahačkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená