Hamburské stehno

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené stehno naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej nádoby, zalejeme vychladnutým nálevom, zakryjeme tanierom a necháme 2 až 3 dni v chlade odležať. Mäso v náleve každý deň obrátime. V kastróle na masti opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pokrájanú cibuľu a všetky koreniny. Odležané mäso vyberieme z nálevu, osolíme, vložíme do zeleninového základu a dusíme. Po chvíli podlejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené, a vriacou vodou a udusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na úhľadné rezy. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedenú buď nalejeme na pokrájané mäso, alebo podávame samostatne v omáčniku.
Nálev: Do vína dáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Figová saláma

Náročnosť

Plnené rajčiaky 2.

Náročnosť

Zemiakové krokety 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút