Postup receptu
Očistené stehno naklepeme, dáme do hlbšej porcelánovej nádoby, zalejeme vychladnutým nálevom, zakryjeme tanierom a necháme 2 až 3 dni v chlade odležať. Mäso v náleve každý deň obrátime. V kastróle na masti opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pokrájanú cibuľu a všetky koreniny. Odležané mäso vyberieme z nálevu, osolíme, vložíme do zeleninového základu a dusíme. Po chvíli podlejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené, a vriacou vodou a udusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na úhľadné rezy. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedenú buď nalejeme na pokrájané mäso, alebo podávame samostatne v omáčniku.
Nálev: Do vína dáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Podávame s ryžou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ