Holubce v kapustnom liste

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zvyšky mäsa zomelieme a premiešame s varenou ryžou. Pridáme rozotrený cesnak, zomletú cibuľu, vajce, soľ, korenie a vegetu. Zmes dobre premiešame a jednotlivé porcie zabalíme do kapustných listov, ktoré sme predtým sparili horúcou vodou. V domácnostiach, kde si ľudia sami robia kvasenú kapustu, je výhodné pridať do suda medzi nakrájanú kapustu aj niekoľko hlávok celej kapusty. Z nich postupne použijeme listy na obaľovanie. Kvasená celá hlávková kapusta dodá pokrmu pikantnejšiu chuť. Listy s mäsovou plnkou uvaríme do mäkka v horúcej vode, pred servírovaním položíme uvarené holubce na tanier a na povrch položíme kúsok masla, ktoré sa na horúcom jedle hneď rozpustí. Pokrm podávame s čiernym chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hráškové pyré

Náročnosť

České lievance

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Piškótový závin

Náročnosť

Pečené holuby

Náročnosť