Hovädzí jazyk na sardelách

Očistený hovädzí jazyk naklepeme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ho preložíme na chvíľu do studenej vody, olúpeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a potrieme maslom vymiešaným so sardelami alebo sardelovou pastou. Na rozpálenej masti opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravený jazyk, všetko zalejeme vývarom z jazyka a z obidvoch strán upečieme do červená. Upečený jazyk vyberieme, pokrájame na plátky a vložíme späť do šťavy, ktorú zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou, okyslíme citrónovou šťavou, ochutíme karamelom pripraveným z cukru a ešte chvíľu povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ