Hovädzí jazyk na sardelách

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistený hovädzí jazyk naklepeme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ho preložíme na chvíľu do studenej vody, olúpeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a potrieme maslom vymiešaným so sardelami alebo sardelovou pastou. Na rozpálenej masti opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravený jazyk, všetko zalejeme vývarom z jazyka a z obidvoch strán upečieme do červená. Upečený jazyk vyberieme, pokrájame na plátky a vložíme späť do šťavy, ktorú zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou, okyslíme citrónovou šťavou, ochutíme karamelom pripraveným z cukru a ešte chvíľu povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená