Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Omáčka: Na oleji opražíme očistenú pokrájanú zeleninu, na kolieska pokrájanú cibuľu a celé nové korenie, pridáme múku a upražíme do červena. Keď je základ dostatočne sfarbený, pridáme paradajkový pretlak, ríbezľový lekvár, cukor, soľ, citrónovú šťavu alebo ocot, zalejeme vývarom z jazyka a varíme asi ¾ hodiny. Uvarenú omáčku pretrieme, pridáme hrozienka, olúpané mandle pokrájané na rezance, červené víno a ešte raz ju necháme zovrieť. Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo s makarónmi.
Umytý hovädzí jazyk uvaríme. Uvarený ešte teplý olúpeme a necháme v pare, aby sa nevysušil. Pred podávaním ho pokrájame na hrubšie plátky.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ