Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Omáčka: Na oleji opražíme očistenú pokrájanú zeleninu, na kolieska pokrájanú cibuľu a celé nové korenie, pridáme múku a upražíme do červena. Keď je základ dostatočne sfarbený, pridáme paradajkový pretlak, ríbezľový lekvár, cukor, soľ, citrónovú šťavu alebo ocot, zalejeme vývarom z jazyka a varíme asi ¾ hodiny. Uvarenú omáčku pretrieme, pridáme hrozienka, olúpané mandle pokrájané na rezance, červené víno a ešte raz ju necháme zovrieť. Podávame s ryžou, tarhoňou, knedľou alebo s makarónmi.

  2. Umytý hovädzí jazyk uvaríme. Uvarený ešte teplý olúpeme a necháme v pare, aby sa nevysušil. Pred podávaním ho pokrájame na hrubšie plátky.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 26, 2022 / 11:21

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bulharský šalát

Náročnosť

Gratinovaný karfiol

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Záhorácky guláš

Náročnosť

Rýchly koláč s džemom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút