Hovädzí vývar s haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Hovädzie kosti očistíme, vložíme do studenej osolenej vody, pridáme umyté a trocha naklepané mäso a pomaly varíme asi hodinu. Po hodinovom vare pridáme pečeň, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nahrubo (najlepší pomer zeleniny je: viac zeleru, menej kelu, menej petržlenu a ešte menej mrkvy a póru). Osolíme, okoreníme a pomaly varíme asi jeden a pol hodiny. Uvarenú polievku precedíme a podávame s rozličnými závarkami a vložkami.
Halušky: Maslo so soľou vymiešame do peny, pridáme vajce, žĺtok, mlieko, po lyžiciach múku a všetko spolu dobre vypracujeme. Lyžičkou, ktorú sme navlhčili v polievke, vykrajujeme z cesta malé halušky, ktoré v polievke povaríme 6 minút. Do cesta môžeme zamiešať aj nadrobno pokrájanú pažítku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená