Hovädzie mäso na bratislavský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Čisté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju zapeniť, potom pridáme bobkový list, korenie, kúsok citrónovej kôry, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a spolu povaríme. Omáčku potom pretrieme a pridáme do nej na rezance pokrájanú a na oleji udusenú mrkvu, zeler, uhorky, hrášok a na porcie pokrájané mäso. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovo u šťavou. Podávame s kysnutou knedľou alebo s varenou cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená