Hovädzie mäso na bratislavský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Čisté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju zapeniť, potom pridáme bobkový list, korenie, kúsok citrónovej kôry, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky a spolu povaríme. Omáčku potom pretrieme a pridáme do nej na rezance pokrájanú a na oleji udusenú mrkvu, zeler, uhorky, hrášok a na porcie pokrájané mäso. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovo u šťavou. Podávame s kysnutou knedľou alebo s varenou cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená