Hovädzie mäso na divo 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso v celku prešpikujeme slaninou a uložíme do nádoby, najlepšie hlinenej. Osolenú vodu s korením a ostatnými príchuťami, s octom a očistenou pokrájanou zeleninou povaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vylejeme na mäso, ktoré necháme odležať na chladnom mieste asi 3 dni. Na oleji zapeníme cibuľu, pridáme odležané mäso, zeleninu aj s časťou vody a dusíme. Počas dusenia mäso podlievame vodou, v ktorej bolo naložené. Po udusení ho vyberieme a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, povaríme s prídavkom vína, pretrieme a vylejeme na pokrájané mäso. Na zjemnenie chuti môžeme pridať malé množstvo cukru. Podávame s knedľou, makarónmi alebo s inou cestovinou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pomarančový koláč s mandľami

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Pikantné toasty

Náročnosť

Čerešňová bublanina

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút