Hovädzie mäso s rajčiakovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Na oleji opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymian, klinček, citrónovú kôru a lyžicu cukru. Prisypeme múku, ktorú necháme zožltnúť, pridáme pokrájané čerstvé alebo nakladané rajčiaky, prípadne rajčiakový pretlak, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Potom zalejeme polievkou alebo osolenou vodou a dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou, osolíme a trocha osladíme, ešte chvíľu povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky môžeme pridať niekoľko lyžíc červeného vína alebo sladkej smotany.
Hovädzie mäso z polievky vyberieme, pokrájame na úhľadné kúsky, uložíme na misu a polejeme rajčiakovou omáčkou. Podáme so zemiakmi, s ryžou, cestovinou alebo knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená