Hovädzie plátky s miešanou zeleninou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

400 g hovädzieho mäsa zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
30 g oleja
40 g cibule
lyžička paradajkového pretlaku
80 g mrkvy
80 g zeleru
80 g kalerábu
100 g karfiolu
40 g zeleného hrášku
10 g hladkej múky
sekaný zelený petržlen

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Z odblaneného, umytého a utierkou osušeného mäsa nakrájame štyri rovnaké plátky, ktoré na doske naklepeme, na horúcom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme na tanier. Na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme do nej opečené mäsové plátky, soľ, na špičku noža mleté čierne korenie, paradajkový pretlak, prikryjeme a dusíme na miernom ohni vo vlastnej šťave. Neskôr plátky podlejeme horúcou vodou, preložíme do tlakového hrnca, ktorý uzavrieme a od začiatku varu dusíme 15 – 20 minút. Mrkvu, kaleráb a zeler pokrájame na hranolky, dáme do kastrólika, podlejeme horúcou vodou, posolíme a prikryté dusíme. Neskôr pridáme na ružičky rozobraný karfiol. Do zmäknutej zeleniny vložíme udusené mäsové plátky, zelený hrášok, v mäsovej šťave rozmiešanú múku a všetko ešte krátko povaríme. Nakoniec do pokrmu pridáme nadrobno posekaný zelený petržlen.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená