Ingrediencie
400 g hovädzieho mäsa zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
30 g oleja
40 g cibule
lyžička paradajkového pretlaku
80 g mrkvy
80 g zeleru
80 g kalerábu
100 g karfiolu
40 g zeleného hrášku
10 g hladkej múky
sekaný zelený petržlen
Postup receptu
Z odblaneného, umytého a utierkou osušeného mäsa nakrájame štyri rovnaké plátky, ktoré na doske naklepeme, na horúcom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme na tanier. Na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme do nej opečené mäsové plátky, soľ, na špičku noža mleté čierne korenie, paradajkový pretlak, prikryjeme a dusíme na miernom ohni vo vlastnej šťave. Neskôr plátky podlejeme horúcou vodou, preložíme do tlakového hrnca, ktorý uzavrieme a od začiatku varu dusíme 15 – 20 minút. Mrkvu, kaleráb a zeler pokrájame na hranolky, dáme do kastrólika, podlejeme horúcou vodou, posolíme a prikryté dusíme. Neskôr pridáme na ružičky rozobraný karfiol. Do zmäknutej zeleniny vložíme udusené mäsové plátky, zelený hrášok, v mäsovej šťave rozmiešanú múku a všetko ešte krátko povaríme. Nakoniec do pokrmu pridáme nadrobno posekaný zelený petržlen.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ