Hovädzie rezne na smotane s hríbmi

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté mäso pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme, okrajové blany narežeme, posolíme, okoreníme a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené rezne vyberieme, do oleja pridáme na tenké plátky pokrájanú cibuľu, zeleninu a všetko spolu chvíľku popražíme. Potom pridáme opečené rezne, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké rezne vyberieme, šťavu pretrieme cez sito, privedieme do varu, zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a všetko spolu povaríme. Do omáčky pridáme uvarené, ocedené a posekané hríby, okyslíme ju citrónovou šťavou a vložíme do nej rezne. Podávame s jemnou žemľovou alebo kysnutou knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená