Hrachová polievka

Žltý alebo zelený suchý hrach namočíme pred použitím na dve hodiny do vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme do mäkka, pretrieme a rozriedime osobitne uvarenou zeleninovou polievkou. Povarenú hrachovú polievku zahustíme riedkou zápražkou pripravenou z nasucho opraženej múky a masla, pridáme soľ, majorán a ešte trocha povaríme. Pred podávaním polievku okoreníme mletým zázvorom, mletým čiernym korením, roztretým cesnakom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na zlepšenie chuti pridáme do hotovej polievky rozškvarenú pokrájanú slaninu.
Podávame s chlebom, rožkami alebo pokrájanou opraženou žemľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ