Hrachová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žltý alebo zelený suchý hrach namočíme pred použitím na dve hodiny do vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme do mäkka, pretrieme a rozriedime osobitne uvarenou zeleninovou polievkou. Povarenú hrachovú polievku zahustíme riedkou zápražkou pripravenou z nasucho opraženej múky a masla, pridáme soľ, majorán a ešte trocha povaríme. Pred podávaním polievku okoreníme mletým zázvorom, mletým čiernym korením, roztretým cesnakom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na zlepšenie chuti pridáme do hotovej polievky rozškvarenú pokrájanú slaninu.
Podávame s chlebom, rožkami alebo pokrájanou opraženou žemľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená