Hrachová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Žltý alebo zelený suchý hrach namočíme pred použitím na dve hodiny do vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme do mäkka, pretrieme a rozriedime osobitne uvarenou zeleninovou polievkou. Povarenú hrachovú polievku zahustíme riedkou zápražkou pripravenou z nasucho opraženej múky a masla, pridáme soľ, majorán a ešte trocha povaríme. Pred podávaním polievku okoreníme mletým zázvorom, mletým čiernym korením, roztretým cesnakom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na zlepšenie chuti pridáme do hotovej polievky rozškvarenú pokrájanú slaninu.
Podávame s chlebom, rožkami alebo pokrájanou opraženou žemľou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kuracie prsia na tatarskej omáčke s broskyňami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tvarohový trhanec s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šunková praženica

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Krúpová polievka

Náročnosť
Aspik
aspik

Domáci aspik

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryžová polievka s hráškom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina