Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Liptov korbáčiky
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej
paprikovej pasty
soľ a korenie

Postup receptu

1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.

2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.

3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.

4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zvara – polievka

Náročnosť

Opekané Pastrami so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút