Hydinový aspik

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kuracie mäso rozporcujeme, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú sme vopred opražili na tuku s nadrobno pokrájanou cibuľou. Varíme na miernom ohni a raz za čas odstránime z povrchu penu a tuk. Keď je mäso mäkké, pridáme želatínu, ktorú sme vopred namočili vo vlažnej vode. Mäso vykostíme, pokrájame na drobné kúsky a všetko vlejeme do podlhovastej misy z jenského skla. Na tvrdo uvarené vajcia pokrájame na drobné kocky a zmiešame s aspikom. Povrch ešte ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a odložíme stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená