Jablčník z krehkého cesta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do hladkej múky pridáme preosiaty cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby cesto bolo spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. Medzitým pripravíme plnku. Potom cesto, každé zvlášť, rozvaľkáme asi na ½ cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom a škoricou. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj očistené a umyté hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rozvaľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pritlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená