Postup receptu
Do hladkej múky pridáme preosiaty cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby cesto bolo spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. Medzitým pripravíme plnku. Potom cesto, každé zvlášť, rozvaľkáme asi na ½ cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom a škoricou. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj očistené a umyté hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rozvaľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pritlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy.
Zanechať komentár