Postup receptu
V mlieku rozmiešame žĺtky, soľ, cukor a potom za stáleho miešania pridáme múku. Cesto dobre zamiešame, aby v ňom neostali hrčky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Palacinkovú formu dobre pomastíme a rozohrejeme. Na ňu dáme trochu cesta a opečieme po oboch stranách. Tortovú formu vymastíme, vysypeme preosiatou strúhankou, vložíme do nej omeletu, ktorú potrieme jablkovou plnkou, prikryjeme ďalšou omeletou, tiež potretou jablkovou plnkou, a takto pokračujeme. Navrch príde omeleta, ktorú len pomastíme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Zapečené omelety posypeme práškovým cukrom, pokrájame a ešte teplé podávame.
Jablková plnka: Jablká dáme do kastróla, zalejeme troškou vody a uvaríme na hustú kašu. K polovychladnutej kaši pridáme práškový cukor, pomleté mandle a posekané hrozienka.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ