Jablkový nákyp

Žemle alebo rožky pokrájame na plátky a dobre navlhčíme mliekom. Tortovú formu alebo kastról vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom do nej striedavo kladieme vrstvu navlhčených žemlí a vrstvu očistených jabĺk pokrájaných na plátky, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, hrozienkami, posekanými mandľami alebo orieškami, na to položíme opäť pokrájanú žemľu, pokvapkáme roztopeným maslom a pridáme jablká, cukor so škoricou, hrozienka, mandle alebo oriešky. Nakoniec uložíme vrstvu žemlí, všetko pokvapkáme maslom a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pečieme v mierne teplej rúre asi 40 minút. Počas pečenia nákyp polievame zvyškom mlieka rozšľahaného s vajcom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ