Jablkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žemle alebo rožky pokrájame na plátky a dobre navlhčíme mliekom. Tortovú formu alebo kastról vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom do nej striedavo kladieme vrstvu navlhčených žemlí a vrstvu očistených jabĺk pokrájaných na plátky, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, hrozienkami, posekanými mandľami alebo orieškami, na to položíme opäť pokrájanú žemľu, pokvapkáme roztopeným maslom a pridáme jablká, cukor so škoricou, hrozienka, mandle alebo oriešky. Nakoniec uložíme vrstvu žemlí, všetko pokvapkáme maslom a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pečieme v mierne teplej rúre asi 40 minút. Počas pečenia nákyp polievame zvyškom mlieka rozšľahaného s vajcom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaná žemľa

Náročnosť

Vínové šodó

Náročnosť

Výborná domáca paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút