Jahodový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame na hladký krém, vmiešame do neho cukor s vanilkovým cukrom, postupne vajcia a mlieko, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, naplníme ním vymastenú koláčovú formu a upečieme v stredne horúcej rúre. Vychladnutý koláč vyklopíme, plytko vyhĺbime stred, poukladáme naň jahodový kompót. Vodu zmiešame s jahodovou šťavou, rozpustíme v nej cukor a želatínu. Zmes postavíme na oheň a zohrievame po bod varu. Počkáme 15 sekúnd a odstavíme. Želatínu dáme vychladnúť, každé 2 – 3 minúty ju zamiešame. Keď začne tuhnúť, lyžicou ju nalievame na jahody a dáme na chladné miesto. Po 15 – 20 minútach môžeme koláč podávať ozdobený šľahačkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená