Jahodový lekvár

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené, umyté a popučené jahody varíme za stáleho miešania. Keď zhustnú, pridáme kryštálový cukor (najviac 200 g na 1 kg pôvodnej drene) a ešte 10 minút povaríme. Pritom dbáme, aby sa cukor rozpustil. Uvarený lekvár nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov, hneď prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Fazuľová polievka s rajčinovým pretlakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Srbské filé

Náročnosť

Teľacie vtáčiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Nákyp z palaciniek

Náročnosť

Hŕstková polievka

Náročnosť