Jarabice na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do vychladnutého moridla vložíme očistené a vypitvané jarabice a necháme ich asi 2-3 dni v chladnej miestnosti odležať. Potom na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninu z moridla, popražíme, pridáme jarabice prešpikované údenou slaninou, trochu vody a dusíme. Mäkké vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, posolíme, povaríme a šťavu pretrieme cez sito. Nakoniec pridáme cukor a citrónovú šťavu. Jarabice pokrájame a zalejeme šťavou. Podávame s makarónmi alebo so špagetami.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená