Jarné vajcia

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a uložíme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami. (Spodok vajec odrežeme, aby pevnejšie stáli.) Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme, povaríme na hustejšiu kašu a rozdelíme na štyri rovnaké diely. Do prvého dielu zamiešame žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do druhého rajčiakový pretlak, do tretieho uvarený, dobre ocedený a pretretý špenát. Štvrtý diel necháme biely. Uložené vajíčka polejeme farebnými masami. Masa musí byť hustá, aby nestiekla z vajec. Misu s vajciami ozdobíme pokrájaným citrónom, reďkovkou a zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mrkvové guľky

Náročnosť

Kurací šalát

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Moriak na slanine

Náročnosť