Jarné vajcia

Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a uložíme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami. (Spodok vajec odrežeme, aby pevnejšie stáli.) Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme, povaríme na hustejšiu kašu a rozdelíme na štyri rovnaké diely. Do prvého dielu zamiešame žĺtok, citrónovú šťavu a horčicu, do druhého rajčiakový pretlak, do tretieho uvarený, dobre ocedený a pretretý špenát. Štvrtý diel necháme biely. Uložené vajíčka polejeme farebnými masami. Masa musí byť hustá, aby nestiekla z vajec. Misu s vajciami ozdobíme pokrájaným citrónom, reďkovkou a zelenou petržlenovou vňaťou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ