Jazýčky z gaštanového pyré

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté gaštany nakrojíme, zalejeme vodou a varíme asi 30 minút. Potom ich ocedíme, rozkrojíme, vnútro pomocou lyžičky vyberieme, pretrieme cez sitko, pridáme cukor, rum a zamiesime. Takto pripravené gaštanové pyré buď pretlačíme cez väčšie cedidlo priamo na osladenú šľahačku a podávame ako múčnik, alebo z neho sformujeme malé jazýčky, ktoré pomocou vidličky namáčame v čokoládovej poleve a na mastnom papieri necháme stuhnúť. Na hotové jazýčky môžeme cez plátenné vrecúško s hviezdičkovou rúrkou ozdobne nastriekať kôpky osladenej šľahačky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená