Jazyk na hubách

Umytý jazyk vložíme do vody, do ktorej sme pridali očistené strúčiky cesnaku a zrniečka čierneho i nového korenia, a uvaríme. Mäkký jazyk vyberieme a vložíme do studenej vody. Potom z neho odstránime blanu a pokrájame ho na tenšie plátky.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané hríby, rascu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a za občasného pomiešania dusíme najskôr len vo vlastnej šťave, až neskôr podlejeme naberačkou vývaru a udusíme do mäkka.
Potom zaprášime múkou, premiešame a podľa potreby rozriedime vývarom. Do udusených hríbov vložíme pripravený jazyk a necháme ho pre hriať. Podávame s ryžou a so šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ