Jazyk s kaparovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

350 g jazyka (2 kusy)
20 g oleja
40 g hladkej múky
10 g cibule
200 g mlieka (2 dl)
20 g kapár v octe alebo soli
na špičku noža červenej papriky
citrónová šťava alebo ocot
pol lyžičky horčice

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Umytý jazyk vložíme do kuchty, v ktorej je horúca voda, pridáme strúčik cesnaku, cibuľu, bobkový list, 4 až 5 zrniek celého čierneho korenia, uzavrieme a na miernom ohni varíme 25 až 30 minút. V kastróliku pripravíme z oleja a časti múky ružovú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu a ešte spolu krátko popražíme. Potom pridáme papriku, zápražku zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali zbytok múky, podľa potreby rozriedime vývarom z jazyka a povaríme na polohustú omáčku. Nakoniec pridáme horčícu, posekané kapary a omáčku podľa potreby prikyslíme. Uvarený jazyk dáme do studenej vody a pomocou špicatého noža olúpeme kožu, pokrájame ho na tenké plátky a vložíme do omáčky.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená