Ingrediencie
350 g jazyka (2 kusy)
20 g oleja
40 g hladkej múky
10 g cibule
200 g mlieka (2 dl)
20 g kapár v octe alebo soli
na špičku noža červenej papriky
citrónová šťava alebo ocot
pol lyžičky horčice
- 20 g Olej stolný
- 40 g Múka hladká
- 10 g Cibuľa
- 200 g Mlieko polotučné
- 20 g Kapary
- 0.5 cl Horčica
Postup receptu
Umytý jazyk vložíme do kuchty, v ktorej je horúca voda, pridáme strúčik cesnaku, cibuľu, bobkový list, 4 až 5 zrniek celého čierneho korenia, uzavrieme a na miernom ohni varíme 25 až 30 minút. V kastróliku pripravíme z oleja a časti múky ružovú zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu a ešte spolu krátko popražíme. Potom pridáme papriku, zápražku zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali zbytok múky, podľa potreby rozriedime vývarom z jazyka a povaríme na polohustú omáčku. Nakoniec pridáme horčícu, posekané kapary a omáčku podľa potreby prikyslíme. Uvarený jazyk dáme do studenej vody a pomocou špicatého noža olúpeme kožu, pokrájame ho na tenké plátky a vložíme do omáčky.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ