Jemná zemiaková knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, posolíme a spracujeme na cesto s maizenou, krupicou, práškom do pečiva a vajcom. Do cesta zamiešame pokrájané a na tuku opražené žemle. Sformujeme ho do tvaru valčeka, dáme na navlhčenú a pomastenú čistú utierku, pomocou nej ešte sformujeme, stočíme a previažeme. Knedľu varíme v osolenej vode. Uvarenú krájame niťou. (Niť podložíme pod knedľu, konce nad ňou pre chytíme a ťahom prekrojíme.) Podávame k mäsám so šťavou a s omáčkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ananásové toasty

Náročnosť

Citrónový puding

Náročnosť

Baklažány dusené v rúre

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Cuketa plnená kuracím mäsom a údeným syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút