Jemná zemiaková knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, posolíme a spracujeme na cesto s maizenou, krupicou, práškom do pečiva a vajcom. Do cesta zamiešame pokrájané a na tuku opražené žemle. Sformujeme ho do tvaru valčeka, dáme na navlhčenú a pomastenú čistú utierku, pomocou nej ešte sformujeme, stočíme a previažeme. Knedľu varíme v osolenej vode. Uvarenú krájame niťou. (Niť podložíme pod knedľu, konce nad ňou pre chytíme a ťahom prekrojíme.) Podávame k mäsám so šťavou a s omáčkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená