Jemné medové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Vajce, margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do múky a na lopári, spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi ½ centimetra, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  2. Krém: Uvaríme si kávu a necháme vychladnúť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém. Dobre vymiešaným krémom plníme vychladnuté upečené pláty a necháme asi 2 hodiny stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 02, 2022 / 10:59

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Makaróny s údeným mäsom
Cestoviny

Makaróny s údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Pilaf
baranie mäso ryža

Pilaf

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Koktejl

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Roláda podľa Karmen

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Turnedo s madeirskou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Kelové placky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút