Jemný puding s citrónovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do rozpusteného masla zamiešame múku, zalejeme mliekom, odparíme na hustú kašu, pridáme cukor a zamiešame. Do vychladnutého cesta zamiešame žĺtky a tuhý sneh a dáme ho do malých formičiek (vymastených a vysypaných múkou), ktoré dáme do vodného kúpeľa a pomaly varíme (od začiatku varu 10-12 minút). Formičky majú byť ponorené vo vode do dvoch tretín. Uvarený puding opatrne vyklopíme na tanieriky a polejeme krémom.
Krém: Do vriaceho mlieka s cukrom zavaríme maizenu a žĺtok rozmiešané v malom množstve studeného mlieka a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu za stáleho miešania povaríme a dáme vychladnúť. Do vychladnutého krému zamiešame citrónovú šťavu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená