Kačica na divoko

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk, nohy a krídla. Do vody dáme soľ, ocot a víno, očistenú, pokrájanú zeleninu, bobkový list, cibuľu, cesnak, čierne a nové korenie, všetko spolu povaríme a necháme vychladnúť. Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a necháme na chladnom mieste 3 dni moriť. Potom dáme kačicu na pekáč aj so zeleninou a v rúre pečieme. Počas pečenia podlievame moridlom a často podlievame vlastnou šťavou. Upečieme na červeno a vyberieme. Šťavu zaprášime múkou a troška popražíme. Zalejeme moridlom, pridáme podľa chuti cukor, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej šťavy vložíme upečenú a pokrájanú kačicu a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená