Ingrediencie
1 mladá kačica
200 g šampiňónových hlavičiek
3 strúčiky cesnaku
zväzok rozmarínu
mleté korenie
Postup receptu
Mladú vypitvanú kačicu dobre vymyjeme, očistíme a zošijeme niťou do pekného tvaru. Potom ju ostrým, špicatým nožíkom prešpikujeme klinovými dielmi z hlavičiek šampiňónov. Rozsekaný rozmarín premiešame s rozotretým cesnakom, pridáme soľ a korenie a utvoríme zmes, ktorou kačicu potrieme a necháme v chlade asi 1 hodinu odležať. Potom ju napichneme na grilovaciu ihlu a opekáme za občasného potierania stekajúcou šťavou. Pečieme do mäkka. Kačicu porcujeme a podávame so žemľovými knedľami a kyslou kapustou alebo s varenými zemiakmi posypanými sekaným zeleným petržlenom a miešaným šalátom z rajčín, čerstvých uhoriek a hlávkového šalátu, strúhaným chrenom a sekaným kôprom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ