Kačica nadivo

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Vypitvanú, očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražíme do ružová pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, celú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú udusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo stavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravíme červenú zápražku, rozriedime ju precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s knedľou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsový špíz

Náročnosť

Bryndzová nátierka so sardelovou pastou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tekvicová kapusta

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pľúcka nakyslo

Náročnosť