Kačica nadivo

Vypitvanú, očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti opražíme do ružová pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, celú citrónovú kôru, trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú udusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo stavy a odložíme na teplé miesto. Z múky, masti a cukru pripravíme červenú zápražku, rozriedime ju precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s knedľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ