Kačica pečená s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vypitvanú a očistenú kačicu, osolíme zvnútra i zvonku, vo vnútri ju posypeme rascou, vložíme na pekáč chrbtom hore, osolíme, podlejeme vodou a na miernom ohni pečieme do ružova za občasného podlievania vlastnou šťavou. Keď je chrbát červený, obrátime kačicu na druhú stranu, mastné časti prepichujeme vidličkou, aby sa masť vypiekla. Opäť pečieme do červena. Tuk podľa možnosti zlievame, aby sa nepripálil. Podávame s dusenou červenou hlávkovou kapustou a knedľami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Výborná domáca paštéta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Orieškový krém

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pórový šalát

Náročnosť

Chuťovky

Náročnosť

Srbský guláš 1.

Náročnosť