Kačica pečená s rascou

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Vypitvanú a očistenú kačicu, osolíme zvnútra i zvonku, vo vnútri ju posypeme rascou, vložíme na pekáč chrbtom hore, osolíme, podlejeme vodou a na miernom ohni pečieme do ružova za občasného podlievania vlastnou šťavou. Keď je chrbát červený, obrátime kačicu na druhú stranu, mastné časti prepichujeme vidličkou, aby sa masť vypiekla. Opäť pečieme do červena. Tuk podľa možnosti zlievame, aby sa nepripálil. Podávame s dusenou červenou hlávkovou kapustou a knedľami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tvarohové buchty

Náročnosť

Beton

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zapečený pór

Náročnosť

Ryžová sadlina

Náročnosť