Kapor na rošte

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Kapra očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 porcie (po 150 g). Posolíme ich, do kože urobíme hrotom noža malý otvor, do ktorého vtlačíme mesiačik citróna. Potom ich potrieme olejom a na chladnom mieste necháme asi pol hodiny stáť. Pripravené porcie uložíme na mriežku kožou dolu a grilujeme päť minút. Potom mriežku z grilu vytiahneme. Pomocou klieští rybu obrátime, posypeme strúhankou a grilujeme ešte štyri minúty. Podobne pripravujeme na rošte všetky druhy sladkovodných i morských rýb. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená