Kapor na rošte

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kapra očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na 4 porcie (po 150 g). Posolíme ich, do kože urobíme hrotom noža malý otvor, do ktorého vtlačíme mesiačik citróna. Potom ich potrieme olejom a na chladnom mieste necháme asi pol hodiny stáť. Pripravené porcie uložíme na mriežku kožou dolu a grilujeme päť minút. Potom mriežku z grilu vytiahneme. Pomocou klieští rybu obrátime, posypeme strúhankou a grilujeme ešte štyri minúty. Podobne pripravujeme na rošte všetky druhy sladkovodných i morských rýb. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bačové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Cibuľová polievka

Náročnosť

Dvojfarebná bábovka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút