Kapustový jednoduchý šalát

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Z hlávkovej kapusty odstránime nepoužiteľné listy, rozkrojíme, vyrežeme hlúb, pokrájame na tenké rezance a krátko sparíme v osolenej vriacej vode s rascou. Scedíme, necháme odkvapkať, pridáme očistenú, na rezance nakrájanú cibuľu a zľahka premiešame. Potom zalejeme z vody, cukru, soli, octu a oleja pripraveným nálevom a necháme na chladnom mieste 1 – 2 hodiny odstáť. Vychladený šalát podávame ako prílohu k rôznym mäsitým pokrmom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená