Kapustový závin 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umytú a očistenú kapustu nožom posekáme alebo postrúhame nadrobno, trošku osolíme a necháme chvíľu postáť. Kapustu dobre vyžmýkame a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Hotové závinové cesto vytiahneme, trochu necháme zaschnúť a postriekame ho rozpusteným maslom. Polovicu cesta posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom. Okraje závinu ohneme nahor a dvíhaním obrusu zakrútime. Vložíme na dobre pomastený plech, závin pomastíme a dáme upiecť. Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzie pečené mäso so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Teľacie krokety

Náročnosť

Sacherová torta

Náročnosť

Palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Milánske rezne

Náročnosť