Kapustný závin

Umytú a očistenú kapustu nožom posekáme alebo postrúhame nadrobno, trošku osolíme a necháme chvíľu postáť. Kapustu dobre vyžmýkame a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.
Hotové závinové cesto vytiahneme, trochu necháme zaschnúť a postriekame ho rozpusteným maslom. Polovicu cesta posypeme vychladnutou kapustou, hrozienkami, mletou škoricou a práškovým cukrom.
Okraje závinu ohneme nahor a dvíhaním obrusu zakrútime. Vložíme na dobre pomastený plech, závin pomastíme a dáme upiecť. Kapustový závin môžeme robiť aj slaný, vtedy nedáme cukor, hrozienka a škoricu, ale pridáme potlčené čierne korenie.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ