Karamelový krém 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Na panvicu dáme cukor, zalejeme ho vodou a citrónovou šťavou, a keď sa roztopí, zosilníme plameň, aby sa roztok varil a zhnedol. Zhnednutý roztok (karamel) nalejeme do formy alebo malých formičiek a každú občas pohýbeme tak, aby karamel pokryl aj steny formy. Vajcia so žĺtkami a s cukrom rozšľaháme vidličkou, zalejeme vriacim mliekom, dobre vyšľaháme a nalejeme na karamel do formy. Formu postavíme do nádoby s horúcou vodou (voda má siahať iba do polovice formy), prikryjeme vrchnákom alebo pomasteným papierom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi hodinu. Dobre vychladnutý karamel opatrne vyklopíme na misu a ozdobíme šľahačkou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzí guláš

Náročnosť

Jaternicová zmes

Náročnosť

Mäsové karbonátky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Syrové závitky

Náročnosť

Kuracie toasty

Náročnosť