Karamelový krém s čučoriedkami

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Polovicu dávky cukru upálime na karamel, zalejeme po malých dávkach horúcou vodou, aby sa karamel ťahal. Potom ho vlejeme do polovice mlieka, pridáme zvyšnú dávku cukru s vanilkovým cukrom, necháme zovrieť za stáleho miešania a postupne vlejeme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky s múkou a vo vodnom kúpeli uvaríme do zhustnutia (opäť za stáleho miešania). Keď je karamelový krém vychladnutý, pridáme polovicu ušľahanej sladkej smotany a premiešame. Na dno ovocných pohárov vložíme trochu čučoriedkového kompótu, zalejeme karamelovým krémom a povrch ozdobíme zvyškom čučoriedok a šľahačky. Podávame chladené.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Poľské zrazy

Náročnosť

Pomarančový údiv

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Milánske špagety

Náročnosť