Klopsy na smotane (mäsové rezne)

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Teľacie mäso zomelieme, posolíme, rozdelíme na časti, ktoré sformujeme do tvaru rezňov a z obidvoch strán opečieme na masti. Potom rezne vyberieme na tanier. Na oleji opražíme očistenú pokrájanú zeleninu a neskôr pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú necháme zapeniť. Potom pridáme opečené rezne, korenie, soľ, kúsok citrónovej kôry, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké rezne vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, okyslíme, prilejeme víno a precedíme na rezne. Podávame s ryžou, knedľou, makarónmi alebo s krupicovými haluškami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená