Kompót z bobuľového ovocia

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Drobné lesné a záhradné plody (lesné jahody, čučoriedky, brusnice, ríbezle) preberieme a očistíme na sklopenom ráme s napnutou gázou. Pritom dbáme, aby sme odstránili nielen stopky, okvetia, listy a ich úlomky, vetvičky a iné prímesi, ale aj nezrelé, plesnivé a ináč znehodnotené plody. Vytriedené ovocie potom v studenej vode dobre umyjeme a necháme na sitku odkvapkať. Čisté dáme do pohárov, trocha potrasieme, zalejeme cukrovým nálevom, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C.
Bobuľové ovocie, najmä brusnice, čučoriedky a čierne ríbezle možno na kompót spracovať aj tak, že ich po očistení a umytí uvaríme v cukrovom sirupe (1000 g kryštálového cukru na 1 l vody) tak, aby sa plody scvrkli, ale nerozvarili. Potom ich pomocou sitka vyberieme, dáme do pohárov, potrasieme a zalejeme chladným nálevom, do ktorého ešte pridáme polovičné množstvo cukru s ohľadom na objem pôvodného cukrového sirupu. Takto upravené ovocie sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Majonéza 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Burizónové guľky

Náročnosť

Srbské filé

Náročnosť

Pečená krkovička

Náročnosť