Koňaková torta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Olúpané a zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie alebo pomarančovú kôru naloženú v cukre. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a posypeme postrúhanou čokoládou alebo opraženými mandľami posekanými nadrobno.
Plnka: Šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha, zašľaháme do nej vanilínový cukor a po kvapkách koňak.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechové zákusky

Náročnosť

Lekvárovo orechový perník 1.

Náročnosť
Čas prípravy
40 minút

Slané perece

Náročnosť

Omeleta s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút