Koňaková torta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Olúpané a zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie alebo pomarančovú kôru naloženú v cukre. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a posypeme postrúhanou čokoládou alebo opraženými mandľami posekanými nadrobno.
Plnka: Šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha, zašľaháme do nej vanilínový cukor a po kvapkách koňak.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaný karfiol

Náročnosť

Kysnutý slivkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Plnený kel

Náročnosť

Mrkvová polievka so smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Holštajnský rezeň

Náročnosť