Koňaková torta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Olúpané a zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku, hrozienka a pokrájané kandizované ovocie alebo pomarančovú kôru naloženú v cukre. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a posypeme postrúhanou čokoládou alebo opraženými mandľami posekanými nadrobno.
Plnka: Šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha, zašľaháme do nej vanilínový cukor a po kvapkách koňak.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Teľací steak

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Holštajnský rezeň

Náročnosť

Mandľový krém 2.

Náročnosť

Bravčové rebierko

Náročnosť

Biskupský chlebíček 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút