Králik na francúzsky spôsob

Na masle opražíme do ružová koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájané nadrobno. Sparené králičie mäso (sparením stratí nepríjemnú chuť) osolíme, vložíme do zeleninového základu, trocha podlejeme vodou a pomaly, asi hodinu dusíme. Polomäkké mäso zalejeme červeným vínom, niekoľkými lyžicami slabšej polievky alebo horúcej vody a pridáme sušené šípky a trocha octu. V malom kastróle roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho zhnednúť. Potom prisypeme múku, vymiešame tmavú riedku zápražku, vlejeme ju do omáčky, pridáme trocha citrónovej šťavy, kúsok postrúhanej citrónovej kôry a precedíme. Omáčka má byť jemne kyslastá.
Podávame s maslovými kolieskami z lístkového cesta.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ