Králik na francúzsky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Na masle opražíme do ružová koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájané nadrobno. Sparené králičie mäso (sparením stratí nepríjemnú chuť) osolíme, vložíme do zeleninového základu, trocha podlejeme vodou a pomaly, asi hodinu dusíme. Polomäkké mäso zalejeme červeným vínom, niekoľkými lyžicami slabšej polievky alebo horúcej vody a pridáme sušené šípky a trocha octu. V malom kastróle roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho zhnednúť. Potom prisypeme múku, vymiešame tmavú riedku zápražku, vlejeme ju do omáčky, pridáme trocha citrónovej šťavy, kúsok postrúhanej citrónovej kôry a precedíme. Omáčka má byť jemne kyslastá.
Podávame s maslovými kolieskami z lístkového cesta.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená