Krehký orechový závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Tuk rozdrobíme s múkou, pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm, potrieme plnkou, stočíme a dáme na vymastený plech. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a necháme vykysnúť. Znovu potrieme vajcom, upečieme v stredne teplej rúre a posypeme cukrom.
Plnka: Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme zomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.
Závin môžeme pripraviť aj s makovou alebo s tvarohovou plnkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Chuťovky s cesnakovou nátierkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Oriešková bábovka

Náročnosť

Kapor na modro

Náročnosť

Jablkový krém

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút