Krehký orechový závin

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Tuk rozdrobíme s múkou, pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm, potrieme plnkou, stočíme a dáme na vymastený plech. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a necháme vykysnúť. Znovu potrieme vajcom, upečieme v stredne teplej rúre a posypeme cukrom.
Plnka: Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme zomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.
Závin môžeme pripraviť aj s makovou alebo s tvarohovou plnkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Toasty pochúťkové

Náročnosť

Biftek

Náročnosť

Palacinky s lekvárom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút