Krupicový nákyp s ríbezľami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Do osoleného mlieka zamiešame krupicu a necháme asi 10 minút napučať. V miske vymiešame zmäknuté maslo, polovicu cukru a žĺtky, pridáme krupicu, hrozienka, šťavu a kôru z citróna a bielkov a z druhej polovice cukru ušľahaný tuhý sneh. Pridáme ríbezle.

  2. Všetko spolu zamiešame a nalejeme do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Dáme ju do kastrólika, prilejeme toľko vody, aby siahala do tretiny formy a na miernom ohni prikryté varíme asi 25-30 minút. Uvarený nákyp vyklopíme, pokrájame a podávame poliaty černicovým sirupom.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 08, 2022 / 12:43

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šunkovo-syrový zapekaný karfiol

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Banány v čokoláde

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút