Krvavničky s ryžou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Prebratú ryžu sparíme horúcou vodou, osušíme ju a upražíme na tuku. Potom ju zalejeme vývarom z bôčika a udusíme v rúre. Uvarený bôčik zomelieme alebo pokrájame na drobné kocky, pridáme na tuku opraženú cibuľu, krv a ryžu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Plnkou naplníme dobre umyté črevá a robíme jaternice, ktoré uzavrieme z oboch strán drievkom. Hotové ešte 15-20 minút mierne povaríme, potom ich vyberieme a ochladíme. Jaterničky pečieme vo vyhriatej rúre a pred pečením ich popicháme vidličkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená