Ingrediencie
600 g bravčového bôčika
soľ
voda
400 g ryže
100 g bravčovej masti
vývar z bôčika
100 g cibule
1/2 l bravčovej krvi
20 g mletého čierneho korenia
majorán
cesnak
mleté nové korenie
soľ
500 g hrubých bravčových čriev
Postup receptu
Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Prebratú ryžu sparíme horúcou vodou, osušíme ju a upražíme na tuku. Potom ju zalejeme vývarom z bôčika a udusíme v rúre. Uvarený bôčik zomelieme alebo pokrájame na drobné kocky, pridáme na tuku opraženú cibuľu, krv a ryžu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Plnkou naplníme dobre umyté črevá a robíme jaternice, ktoré uzavrieme z oboch strán drievkom. Hotové ešte 15-20 minút mierne povaríme, potom ich vyberieme a ochladíme. Jaterničky pečieme vo vyhriatej rúre a pred pečením ich popicháme vidličkou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ