Kuracie prsia so špenátom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

2 kuracie prsia
2 kávové lyžičky rozmrvenej masox kocky
1/8 l bieleho vína
1 kávová lyžička masla
300 g čerstvého špenátu
1 polievková lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
mletý muškát
2 plátky syra ementál

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

Kuracie prsia naukladáme do malej rajnice tesne vedľa seba, aby zostalo len málo priestoru na tekutinu. Mäso posypeme rozmrvenou masox kockou, zalejeme bielym vínom a navrch dáme maslo. Rajnicu zakryjeme pokrievkou a dusíme pri strednej teplote asi 10 minút. Medzitým uvaríme špenát spolu s cesnakom, osolíme, ochutíme mletým muškátom a upravíme na rozohriate taniere. Plátky syra opražíme na ohňovzdornej panvici do zlatohneda. Kuracie rezne dáme na špenát a zakryjeme plátkami opraženého syra. Podávame s hriankami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parížske kocky

Náročnosť

Lečo

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Tarhoňa

Náročnosť