Kuracie prsia so špenátom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

2 kuracie prsia
2 kávové lyžičky rozmrvenej masox kocky
1/8 l bieleho vína
1 kávová lyžička masla
300 g čerstvého špenátu
1 polievková lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
mletý muškát
2 plátky syra ementál

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

Kuracie prsia naukladáme do malej rajnice tesne vedľa seba, aby zostalo len málo priestoru na tekutinu. Mäso posypeme rozmrvenou masox kockou, zalejeme bielym vínom a navrch dáme maslo. Rajnicu zakryjeme pokrievkou a dusíme pri strednej teplote asi 10 minút. Medzitým uvaríme špenát spolu s cesnakom, osolíme, ochutíme mletým muškátom a upravíme na rozohriate taniere. Plátky syra opražíme na ohňovzdornej panvici do zlatohneda. Kuracie rezne dáme na špenát a zakryjeme plátkami opraženého syra. Podávame s hriankami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená