Kuracie stehná na víne

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g kuracích stehien
soľ
20 g oleja
60 g koreňovej zeleniny
20 g cibule
kúsok celej škorice
jeden klinček
kúsok citrónovej kôry
pol lyžičky paradajkového pretlaku
1 dl červeného vína
4 – 5 zrniečok čierneho a nového korenia
20 g medovníka na strúhanie (alebo nasucho opraženej múky)
citrónová šťava

Postup receptu

Na oleji zapeníme na plátky pokrájanú očistenú zeleninu a cibuľu, citrónovú kôru, korenie, klinček a paradajkový pretlak. Potom pridáme umyté kuracie stehná, posolíme ich a prikryté dusíme najprv len na pripravenom zeleninovom základe, až neskôr ich podlejeme naberačkou horúcej vody. Mäkké mäso vyberieme, do šťavy pridáme postrúhaný medovník, víno, povaríme a prelisujeme na udusené stehná. Podľa potreby pokrm okyslíme citrónovou šťavou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pirôžky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Zamilované kuracie prsia

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahodová torta 2.

Náročnosť