Kuracie Tandoori špízy

Tandoori kura je typický indický pokrm, ktorý sa pripravoval v hlinenej peci. Ak si tandoori kura objednáte v indickej reštaurácií, zvyčajne Vám prídu kuracie kúsky, ktoré sú žiarovo červené. Je to kvôli tomu, že do jogurtovej zmesi sa pridáva aj farbivo. My sme však použili kurkumu, ktorá má výraznú oranžovo-žltú farbu. Pripravte si toto šťavnaté kura v pohodlí svojho domova!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
100 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. V miske zmiešajte všetky koreniny spolu s olivovým olejom a jogurtom.

  2. Kuracie stehná zbavte prebytočnej kože, nakrájajte na kocky, vložte do misky a obaľte v jogurtovej zmesi. Nechajte marinovať minimálne dve hodiny, ideálne však cez noc.

  3. Kuracie kúsky napichnite na špajlu, a pečte 20 minút na 200 stupňoch. Odporúčame podávať s chlebom naan či s jasmínovou ryžou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát
ľahké mediteránska kuchyňa vhodné na grilovačku zdravé

Mediteránsky šalát s lososom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Bravčová panenka s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút