Kuracie Tandoori špízy

Tandoori kura je typický indický pokrm, ktorý sa pripravoval v hlinenej peci. Ak si tandoori kura objednáte v indickej reštaurácií, zvyčajne Vám prídu kuracie kúsky, ktoré sú žiarovo červené. Je to kvôli tomu, že do jogurtovej zmesi sa pridáva aj farbivo. My sme však použili kurkumu, ktorá má výraznú oranžovo-žltú farbu. Pripravte si toto šťavnaté kura v pohodlí svojho domova!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
182 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. V miske zmiešajte všetky koreniny spolu s olivovým olejom a jogurtom.

  2. Kuracie stehná zbavte prebytočnej kože, nakrájajte na kocky, vložte do misky a obaľte v jogurtovej zmesi. Nechajte marinovať minimálne dve hodiny, ideálne však cez noc.

  3. Kuracie kúsky napichnite na špajlu, a pečte 20 minút na 200 stupňoch. Odporúčame podávať s chlebom naan či s jasmínovou ryžou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Hovädzie taštičky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šošovicový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Sendvič s kozím syrom, jablkom a cviklou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút